8 Temmuz 2015 Çarşamba

TBT 1.Tur | Kelime Avcısı Yorumu | kitapmiti


Kitabın Adı : Kelime Avcısı

Orjinal Adı : Word Exchange

Yazarı : Alena Graedon

Yayınevi : Timaş

Sayfa Sayısı : 528

Liste Fiyatı : 27,50







Kitapların tükendiği, el yazısının yavaş yavaş unutulduğu, kütüphanelerin kapandığı, gazetelerin artık hükmünün kalmadığı ve tüm iletişimin "Mem" adı verilen gelişmiş tabletler üzerinden yürüdüğü bir dünya… Peki insanların konuşmak için bile bu cihazlara ihtiyaç duyduğu ve artık kelimelerin para ile satıldığı yakın bir gelecekte, dünya üzerindeki son sözlüğün editörü bir gece ansızın ortadan kaybolursa ne olur?

Peki ya siz birine âşık olduğunuzu ona anlatmak için artık kelimelere para ödemek zorunda kalacağınız bir dünyada nasıl yaşardınız? Her sayfası aksiyon, edebiyat, felsefe ve macera dolu yepyeni bir roman… 

"İnanılmaz sürükleyici, beklenmedik gelişmelerle okuru sarsan bir roman! Alice Harikalar Diyarında'yı seven okurlar için tam bir alternatif gelecek kurgusu…" 
-The Daily Beast-

"Kesinlikle harika… Türünün ilk örneği! Yazı, kelimeler ve edebiyat üzerine kurulu bir macera romanı!" 
-Booklist-

"Teknolojiye ne kadar esir olduğumuzu ve bu esaretin yazıya, felsefeye ve dile vurduğu baltanın keskinliğini gösteren sarsıcı bir roman…"
-The Washington Post-





    Herkese merhaba. Titan Blog Turu'muzun ilk kitabı olan Kelime Avcısı'nın yorumu ile karşınızdayım. Kitabın kapak tasarımına gerçekten de bayıldım.Çok harika duruyor.Hatta yazısız halini bir süre telefonumun duvar kağıdı olarak kullandım :)

    Kitaptan kısaca söz etmek gerekirse; Anana'nın babası bir sözlük yazıyor. Fakat bir gün ortadan kayboluyor. Kaçırıldığından şüphelenen Anana oldukça korkuyor ve babasını aramaya başlıyor. Kitaptaki zaman da dünya öyle bir hale gelmiş ki her şeylerini "Mem" adlı tabletlerle yapıyorlar.Ki taksiyi durdurmak için ya da camı açmak için bile mem'i kullanıyorlar. Okurken bu benim çok tuhafıma gitti. Tamam bizde üsengeciz ama bu kadar da değil.Ayrıca kelimelerin anlamlarını öğrenmek için para kullanıyorlar ve git gide kelimeler unutulmaya başlıyor. İnsanlar arasında büyük bir iletişimsizlik başlıyor.
Mem'in zararları bununla da bitmiyor.Sürekli mem kullanmaya başlayan insanlara zamanla bir virüs bulaşıyor ve cümleler kuramamaya saçma,anlamsız kelimeler kullanmaya başlıyorlar. Kitaptaki olaylar bu şekilde ilerliyor.Bir yandan virüsü çözümlemeye bir yandan da Anana babasını aramaya devam ediyor.
     Kitap bazen Anana'nın ağzından anlatılıyor.Bazen de Anana'nın babasının yanında çalışan aynı zamanda çok yakın arkadaşı olan Bart adlı karakterin günlüğünden ilerliyor.
      İlk okumaya başladığımda gerçekten de çok sıkıldım.Bir türlü ilerlemedi kitap.Çok aşırı merak etmeme rağmen okuyamadım.Fakat bir süre sonra sarmaya başladı.Merak uyandırdı. Yine de çok çok beğendiğimi söylemeyeceğim. Güzel bir kitap kötü değil ama ben daha çok aşk bekliyordum.Aşk yoktu.Bir de çoğu bölümde karakterlerin konuşamamasından dolayı olan anlamsız kelimeler okunmayı zorlaştırıyordu.Uzun zamandır bir kitabı bu kadar yavaş okumamıştım.
        Benim yorumum bu şekildeydi umarım beğenirsiniz.Çok aşırı sevemediğimden dolayı ne yazacağımı gerçekten bilmiyorum. 
         Kitap için bize sponsor olan Timaş Yayınevi'ne ve bizimle yakından ilgilenen Anıl Abla'ya çok teşekkür ederim.Bir sonraki yorumda görüşmek üzere keyifli okumalar :*

Puanım ;

0 yorum:

Yorum Gönder