23 Eylül 2015 Çarşamba

Sen Benim Diğer Yarımsın Yorumu | kitapmiti


Kitabın Adı : Sen Benim Diğer Yarımsın

Orjinal Adı : Soulmates

Yazarı : Holly Bourne

Yayınevi : Parodi

Sayfa Sayısı : 536

Liste Fiyatı : 22,00



Dünyada birbiri için yaratılmış kaç insan vardır? 

Ruh ikizleri; yalnızca onlar bu büyüyü taşır. Toprağa düşen yıldırım kadar nadir gelirler dünyaya. Ama bir araya gelip âşık olduklarında... İşte o zaman, toprak ikiye bölünür. Gökyüzü deryaya, derya ateşe hücum eder. Kargaşa yağar evrenin her bir köşesine, sel olur...

Zarlar atılır, yıldızlar kesişir; ardından Poppy ve Noah düşürür toprağa o ilk kıvılcımı. Fakat o şey, iki büyülü ruhun karşısında durmaktadır, sanki görünmez bir duvar gibi. Felaket, kıyamet, ölüm; engelleyebilir mi kucaklaşmasını alacakaranlıkla gecenin?

"Gerçek aşkın karşısında kim durabilir?"

"Korkusuz, taze, ateş kadar sıcak bir roman: Sen Benim Diğer Yarımsın. Kesinlikle soluksuz okuyacaksınız."
-Amazon-

"Herkes hayatında bir defa da olsa ruhunun derinliklerinde gerçek aşkı tatmıştır. İşte bu kitap size o tadı tekrar hatırlatacak." 
-Usbourne Yayın Grubu-

"Evreni kaosa sürükleyen sıradan âşıkların, sıra dışı aşk hikâyesi. Bu roman kalbinizi ateşe verecek. Tıpkı benimkini verdiği gibi." 
-C. J. Skuse-

"Romeo ve Juliet'i bir kenarda tutun ve Poppy ve Noah'la tanışın."
-The Lancashire Evening Post-


      Herkese yeniden merhaba. Uzun bir süredir kitap okuma isteğim yok ve okuyamıyorum. Bu yüzden de bir süredir hiç yorum giremedim. Bügün de Sen Benim Diğer Yarımsın kitabının yorumuyla karşımızdayım. Kitabı baya bir elimde süründürsem de sonunda bitirdim.

      Kitabın konusundan biraz bahsetmek istiyorum. Genel olarak ruh ikizlerini işleyen bir kitap. Noah ailesiyle sorunları olan ve bir müzik grubunun gitaristi olan bir çocuk. Poppy ise ailesiyle ilişkisi iyi olmasına karşın bir takım psikolojik sorunları olan (aslında ne olduğunu o da bilmiyor) ve ara ara baygınlıklar geçiren bir kız. Poppy'nin  arkadaşları ile Noah ve grubunun konserine gitmesiyle tanışıyorlar. Ancak bu pek te hoş bir tanışma olmuyor. Daha sonra ise aralarındaki gerginliği çözmek için görüşmeye başlamalarıyla aşık olmaya başlıyorlar. 

      Kitabın ruh ikizleri konusunu işlemesi benim çok ilgimi çekti. D&R ın 9.90 tl lik kampanyasında görünce de hemen almıştım. Tabii bir süre beklettim o ayrı. Neyse öncelikle yazarın dilini sevdim. Kitap akıcı ilerliyordu. Ancak başları fazlasıyla klişeydi. Hatta sevmiycem galiba kitabı diyordum. Ama ortaları beni çok sardı ve merakla okumaya devam ettim. Ta ki son kısımlarına kadar. Kitabın sonlarında sanki bir eksiklik vardı. Sonu beni tatmin edemedi. Belki çok hızlı geçtiğinden öyle geldi ama bir eksiklik vardı. 
      Kitaba bayıldığımı söyleyemem. Ama yine de sevdiğim kitaplardan oldu. Favorilerime giremedi o ayrı. Tavsiye eder misin derseniz de benim gibi indirimde bulursanız -ki sanırım sürekli indirime giriyor - alın okuyun derim. Ama illa almalısınız mutlaka okuyun diyebileceğim bir kitap değil.

      Bir sonraki yorumda görüşmek üzere keyifli okumalar.

 Puanım:

2 yorum:

  1. Bende D&R'ın kampanyasından almıştım. Arkadaşım biraz anlatınca aslında konusunu tamam bunu alıyorum dedim. Aslından klişe olması beni çekti diyebilirim. Daha okumaya fırsatım olmadı. Bakıcaz artık :D

    YanıtlaSil
  2. evrenin kitabi Ilma hakkında değerlendirme ve eleştirilerinizi rica ediyorum.

    YanıtlaSil