4 Eylül 2015 Cuma

TBT 3.Tur | Bildiğin Kızlardan Değil Yorumu | stealthreader

Kitabın Adı : Bildiğin Kızlardan Değil
Orjinal Adı : Not That Kind of Girl
Yazarı : Lena Dunham
Çeviri: Nalan Tümay
Yayınevi : Okuyanus
Sayfa Sayısı : 380
Liste Fiyatı : 22,00
Dünyayı kasıp kavuran  GIRLS dizisinin ödüllü yazarı, yapımcısı ve başrol oyuncusu, kız dünyasının yeni fenomeni, Time dergisine göre dünyanın en etkileyici 100 kişisinden biri olan Lena Dunham; zeka dolu, en komik ve samimi düşüncelerini topladığı kitabıyla orijinalliğini kanıtlamış bir yetenek olarak karşımızda. 
DUNHAM’IN KENDİ HAYATINI ANLATTIĞI KİTABI ÇIKTIĞI GÜNDEN BERİ ÇOK SATANLAR LİSTESİ’NDE. 
Lena Dunham, Bildiğin Kızlardan Değil kitabı ile; aşık olmak, yalnız hissetmek, hep sağlıklı beslenmesine rağmen hep 5 fazla kilo ile gezmek, kendini bir oda dolusu yaşlı adama kanıtlamak zorunda kalmak, gerçek aşı bulmak, kendi hikayenin anlatmaya değer olduğuna inanacak cesareti bulmak gibi konulardaki tecrübe ve komplekslerini kendine has üslubu ile okuyucuya aktarıyor.  ‘Bekaretimi Al (Yok Gerçekten, Buyur)’ bölümünde Lena’nın ilk seks tecrübesi; beklentileri ve hayal kırıklığını, ‘Kızlar ve Dallamalar’ bölümünde; saygısız ve hödük erkeklere bir zamanlar duymuş olduğu özel ilgiyi, ölüm takıntısını, cinsiyetçi medya ile yaşadıklarını ve gerçek hislerini tüm çıplaklığı ile yazmaktan çekinmiyor. Bildiğin Kızlardan Değil’de büyüme mücadelesi bütün gerçekliği ile kayıt altında. ‘Size anlatabileceğim herhangi bir şeyim olduğunu düşündüğüm için ileride çok utanacağımın farkındayım.’ diyor Lena. ‘Ama tecrübelerimi size sunarak sıkıcı bir işi sizin için kolaylaştırabilirsem, ya da sizi ortasında kaçıp gitmek isteyeceğiniz, hatta bu yüzden ayakkabınızı çıkarmamayı düşüneceğiniz türden bir sevişmeden koruyabilirsem, attığım her yanlış adıma değmiş demektir.’

      Herkese merhaba. 3.tur kitabımız Bildiğin Kızlardan Değil yorumuyla karşınızdayım. Turumuz biteli baya oldu ama ancak yorum girme fırsatı bulabildim. Zaten kitap hakkında söyleyecek pek bir şeyim yok. Yani biraz kısa olabilir yorumum. Hadi başlayalım.

      Kitapta yazarımız kendi hayatını anlatıyor. Otobiyografi gibi ama aynı zamanda değil gibi. Kitap çok samimi, eğlenceli bir dille yazılmış ve yazarımız Lena'nın gençliğindeki deneyimlerini anlatıyor diyebiliriz. Biraz günlük tarzında yazılmış. İçindeki resimler de kitabı daha sempatik bir hale getirmiş ve bu benim çok hoşuma gitti.
      Konusu beni pek sarmadı ama yaz aylarında okunabilecek Pucca tarzı bir kitap arıyorsanız bu kitap tam sizlik. 
      Roman gibi okunacak bir kitap değil de canınız sıkkın olduğunda ya da plajda güneşlenirken alıp 2 3 bölüm okuyabileceğiniz bir kitap çünkü tam bi' olay örgüsü yok. Uzun süre okuyunca biraz sıkıyor. Daha ağır bir kitap okurken canınız sıkıldığında ona ara verip bundan biraz okuyup kafanızı dağıtabilirsiniz. 
      Bu arada bir okur olarak uyarımı yapmalıyım. Kitabın genelinde cinsellik var ve bundan rahatsız olanların okumasını tavsiye etmiyorum. Ben rahatsız olmam, okurum diyorsanız alın size kafa dağıtmalık, çerezlik bir kitap. 
      Ben bu tarz çerezlik kitapları sevmediğim için buna da pek sıcak bakamıyorum ama reading slumpta olanların ve eğlenceli bir şeyler arayanların okuyabileceğini düşünüyorum.





      Yazarımız Lena'nın rol aldığı Grils dizisini de duymuşsunuzdur. Onun fragmanını da aşağıya bırakıyorum.
      

Destekleri için Okuyanus Yayınları'na çok teşekkürler^^

Puanım:





0 yorum:

Yorum Gönder