27 Haziran 2015 Cumartesi

Gece ile Şafak Yorumu | kitapmiti


Kitabın Adı : Gece ile Şafak

Yazarı : Fatma Erdek 

Yayınevi : Ephesus

Sayfa Sayısı : 523

Liste Fiyatı : 25,00





Karanlıkta bile gören gözdü yürek. Bir kez bağlandığında iz sürüyordu. Onlar sevgiyi de acıyı da birlikte yaşamışlardı. Büyüklerin dünyasında kötülüğün kurbanı olmuş, kaderin savurduğu farklı yönlerde kaybolmuşlardı. Yıllar geçmiş, yaşamlar değişmiş, dile getirilemeyen acılar karanlıklarda hapsolmuştu. Ancak bir gerçek vardı ki; aynı ateşte yanan yürekler, biraz örselenmiş, biraz olgunlaşmış olsa da birbirini tanıyordu.
      Fakat hayat bu kez onlara farklı roller çizmişti. Gece intikam ateşiyle yanan bir kadın... Şafak sevdiği kadını korumak için kendinden vazgeçmeye hazır bir erkek... gerçeği ararken, aşkın ve tutkunun esiri olan iki yürek... 
      Bir yandan dar, çıkmaz sokaklar, birbirine yaslanmış gecekondular, benzer yazgılar, yüzler, insanlar...
       Diğer yanda karanlığa sahte ışıklar yakan sazlı sözlü mekanlar, suçlar, suçlular, hem sefil hem de göz alıcı hayatlar...
      TEHLİKENİN KOYNUNDA, SIRLARLA ÇEVRİLİ DERİN BİR AŞK HİKAYESİ OKUMAYA HAZIR MISINIZ?


Herkese yeniden merhaba. Yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Bugün Çağla ile okuduğumuz Gece ile Şafak kitabını yorumlayacağım sizlere. İlk olarak ben Ephesus'un Son zamanlarda çıkarmış olduğu ciltli kitapları gerçekten çok sevdim.Kitapların zaten konusu çok güzel bir de kapak tasarımı güzel olunca harika oluyor. Bir de Gece ile Şafak'ın cildi kırmızı renkli o yüzden ayrı bir hoşuma gitti.

Kitabın konusuna gelecek olursak;Gece Çakır'ın yerinde şarkı söylemek üzere işe başlıyor.Gece'nin dillere destan güzelliği fazlasıyla ilgi çekiyor.Bu nedenle Çakır,Şafak'ı Gece'yi koruması için görevlendiriyor.Tabii ki de sürekli bir arada olan Gece ile Şafak arasında da bir aşk doğması kaçınılmaz oluyor.Ancak Gece ile Şafak 'ın bir arada olmasına engel olan bir sürü sebep var.Kitapta ilerledikçe Gece'nin de Şafak'ın da bir sürü sırrı olduğunu öğreniyoruz.

Kitap fazlasıyla sürükleyiciydi. Bir saniye bile elinizden bırakamıyorsunuz.Yazarın anlatımını da çok sevdim ben. Gerçekten çok akıcıydı.Kitapta olaylar birbiriyle o kadar bağıntılı ki bir yeri söylesem direk spoiler olacak. 

Kitap ta geçmiş ile gelecek bir arada anlatılıyor.Yani ara ara geçmişe giderek geçmişte yaşananlar da anlatılıyor.Bu da kitaba ayrı bir heyecan katıyor.Olayları yavaş yavaş çözümlemeye başlıyorsunuz ve bu da kitaba daha fazla bağlanmanızı sağlıyor. 

Sonunun önceden tahmin edildiğini söylemeden geçemeyeceğim.Bir süre sonra olaylara hakim oluyorsunuz ve sonunu tahmin etmenizde kaçınılmaz oluyor.Fakat bu beni rahatsız etmedi.Çünkü ne kadar tahmin etseniz de merakla devam ediyorsunuz.

Şiddetle tavsiye edeceğim kitaplara bir yeni kitap daha eklenmiş oldu.Mutlaka okuyun derim. Yeni bir yorumda görüşmek üzere keyifli okumalar :*


"Bazen bir ömür geçirdiğin birini,gün gelip hiç tanıyamamış olduğunu anlamaz mı insan?Birini tanımak,hakkında bir şeyler düşünmek ya da hissetmek için gereken süre ne kadar Gece?"

"Sersem koruma." diye çıkıştı Gece.Kollarını göğsünde birleştirdi hırsla.Başını çevirdi.
"Bu sersem koruma seni her halinle seviyor." dedi Şafak.


"Sana aşığım,seni seviyorum.Benim tek gerçeğim,bu."







Puanım;



0 yorum:

Yorum Gönder